Thanks Thanks:  0
Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 16
  1. #1
    Senior Mitglied Avatar von veskop
    Registriert seit
    13.04.2013
    Ort
    Bulgaria
    Beiträge
    139
    Total Downloaded
    423,53 MB
    Total Downloaded
    423,53 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    Gigablue Quad
     
     
    Box 2:
    Xtrend ET5000
     
     
    Box 3:
    Opticum 9500 HD
     
     
    Box 4:
    Relook Mutant 250s
     
     

    New Quad reboot itself?

    Hi there,I have a 4-5 days old Gigablue Quad,and I have problem allready.... My box reboot itself sometimes without any reason...Its not too offen,but it happens!There is no crashlog,receiver doesnt crash,but reboot.It happens with any image,OpenATV,OpenMIPS,VIX...Any help,is it hardware or software problem?I say thread in VIX forum about the sane problem,but withour desicion...Batch number is YAD1309000971.Thanks.

    •   Alt Advertising

       

  2. #2
    Mitglied
    Registriert seit
    18.01.2014
    Beiträge
    51
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    Gigablue HD Quad
     
     
    Box 2:
    Edision Optimuss OS1
     
     
    Hello! Yours ist not the only one. There is a suspicion, that this might be a temperatur problem.
    My Quad ist as old as yours. And I've made hours and hours of tests. But there was no real
    indication, that temperatur ist the one and only problem. For example: It was possible to record 6 HD-Stations
    for more than an half hour simultaniously without a reboot. But there where reboots with only one FTP-Job in
    the background and one recording simutaniously or on yesterday evening with one playback from harddisk
    and two redordings.

    With many problems on the way I have now flashed the image vom 2014.01.20. In the moment the box is
    running. We'll see, how long.

  3. #3
    Senior Mitglied Avatar von veskop
    Registriert seit
    13.04.2013
    Ort
    Bulgaria
    Beiträge
    139
    Themenstarter
    Total Downloaded
    423,53 MB
    Total Downloaded
    423,53 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    Gigablue Quad
     
     
    Box 2:
    Xtrend ET5000
     
     
    Box 3:
    Opticum 9500 HD
     
     
    Box 4:
    Relook Mutant 250s
     
     
    Zitat Zitat von HD8000S Beitrag anzeigen
    Hello! Yours ist not the only one. There is a suspicion, that this might be a temperatur problem.
    My Quad ist as old as yours. And I've made hours and hours of tests. But there was no real
    indication, that temperatur ist the one and only problem. For example: It was possible to record 6 HD-Stations
    for more than an half hour simultaniously without a reboot. But there where reboots with only one FTP-Job in
    the background and one recording simutaniously or on yesterday evening with one playback from harddisk
    and two redordings.

    With many problems on the way I have now flashed the image vom 2014.01.20. In the moment the box is
    running. We'll see, how long.
    Strange is,that box is cold!I have xtrend et5000 and its hot,but running....

  4. #4
    Mitglied
    Registriert seit
    18.01.2014
    Beiträge
    51
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    Gigablue HD Quad
     
     
    Box 2:
    Edision Optimuss OS1
     
     
    Yes. mine is "cold" too.
    The suspicion is, that the cooler (what a joke) ist not assembled correct to the cpu. so the cpu alone becomes to hot,
    because it cannot transfer enough heat to the cooler. But, as described before, 6 parallel recording jobs were not
    enough to bring it to a reboot. So, I'm a little bit helpless. I will test it a few more days. If there does not come up
    a solution I will send it back.

  5. #5
    Senior Mitglied Avatar von veskop
    Registriert seit
    13.04.2013
    Ort
    Bulgaria
    Beiträge
    139
    Themenstarter
    Total Downloaded
    423,53 MB
    Total Downloaded
    423,53 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    Gigablue Quad
     
     
    Box 2:
    Xtrend ET5000
     
     
    Box 3:
    Opticum 9500 HD
     
     
    Box 4:
    Relook Mutant 250s
     
     
    Zitat Zitat von HD8000S Beitrag anzeigen
    Yes. mine is "cold" too.
    The suspicion is, that the cooler (what a joke) ist not assembled correct to the cpu. so the cpu alone becomes to hot,
    because it cannot transfer enough heat to the cooler. But, as described before, 6 parallel recording jobs were not
    enough to bring it to a reboot. So, I'm a little bit helpless. I will test it a few more days. If there does not come up
    a solution I will send it back.
    OK,thanks
    Gigablue Quad (2хDVB-S2/1xDVB-C/1xDVB-T)+250GB HDD ~ Xtrend ET5000 ~ Triax110 Black Multifeed 36E/28E/23E ~ Total TV85 Multifeed 19E/16E/13E/9+7E ~ EMP Centauri 9/1 DiSEqC ~ Panasonic L42G20

  6. #6
    Avatar von Captain
    Registriert seit
    03.04.2013
    Beiträge
    10.785
    Total Downloaded
    162,35 MB
    Total Downloaded
    162,35 MB
    ReceiverDankeAktivitäten

  7. #7
    Mitglied
    Registriert seit
    18.01.2014
    Beiträge
    51
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    Gigablue HD Quad
     
     
    Box 2:
    Edision Optimuss OS1
     
     
    I have this bootloader already since a few days. New flashed again last night. I could not find any relation between the new bootloader and the reboots.

  8. #8
    Anfänger
    Registriert seit
    08.02.2014
    Beiträge
    1
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten

    Gigablue HD Quad freezes

    Hi there.

    I recently (January) bought a GIGABLUE HD QUAD receiver, which is running the OpenVIX image (it came with OpenMIPS, but I installed OpenVIX). I bought it with one DVB-T tunner already installed on one of the add-on tuner slots, so I have 2xDVB-S tuners and 1xDVB-T tuner. I am simply using it for watching TV and browsing some network files stored on other PCs at home - so nothing strange, no particular plugins installed and no CPU overload (I guess). And everything seems to work fine, but for one detail: from time to time, with no apparent reason and no matter what it was doing, the thing just hangs: my screen goes black, the receiver switches off, the front LCD no longer lights (only one tiny blue LED remains still) and I am not able to bring it back to life from my remote (it just ignores all the keys). If I unplug / re-plug it, everything stays the same (however I would say the tiny LED is now red). I have to leave it unplugged for about 15 seconds and then re-plug it to make it boot normally and start responding to my remote. Accessing the receiver via telnet, I am not able to find any references to this in the crash logs. And as you can suppose, this is really annoying, however it only happens from time to time.

    After having found this forum and read your comments, I was wondering what the S/N of my receiver may be... Well, it is YAD1309000664. It seems to belong to the same deffective? batch already mentioned.

    What can I do? Should I send it to Gigablue/Germany? Will they really solve this problem? Or may I expect that although they change my motherboard or whatever (so I will loose all my configuration and in fact will not be able to watch TV until I receive my Gigablue back) the problem will still be there?

    Thank you very much!

  9. #9
    Anfänger
    Registriert seit
    08.02.2014
    Beiträge
    1
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    Hi All,

    Just sharing my experiences, my quad was having the same problem. Purchased nov 2013.
    Sometimes spontaneous crash/reboot and always a crash/reboot within 5 minutes when i use both tuners.
    Always without a crash log file.

    The cpu cooling element feels really hot.
    The crash/reboots disappear when i leave the box open.

    My next step will be to put a little usb powered fan in.

    Regards
    SmarHarry

  10. #10
    Anfänger
    Registriert seit
    09.02.2014
    Beiträge
    6
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten

    Have the same problems

    To add something to this thread:
    Also my gigablue quad starts to reboot when working for longer time. With 3 parallel HD recordings and running some time I was able to have a 3 minute interval of rebooting: Black screen, everything gets dark and then rebooting. Seems that my reciever is from the same batch: YAD1309002218. Got the problem with openatv 4.0 and 3.0. The box got really warm at the outside. Especially at the bottom it gets even warmer, nearly hot. I'm not using too many plugins. even no softcams. Just recording FTA channels.

    Now I'm testing actual opmenmips 2.1. So far it's working, but I think the box need to get warm, to make problems. Unfortunately I hope that it will make no difference what Image to test, since I would like to switch to openatv 4.0. The scin looks preatty nice...

    Are there more experiances like that? Maybe we should post the serial numbers to identify if thats a general problem with a batch.


Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte

Stichworte

Lesezeichen

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •  
Diese Website benutzt Cookies
Wir benutzen Cookies um Sitzungsinformationen zu speichern. Dies erleichtert es uns z.B. Dich an Deine Login zu erinnern, Einstellungen der Webseite zu speichern, Inhalte und Werbung zu personalisieren, Social Media Funktionen anzubieten und unser Datenaufkommen zu analysieren. Wir teilen diese Informationen ebenfalls mit unseren Social Media-, Werbe- und Analysepartnern.
     
Alle Zeitangaben in WEZ +1. Es ist jetzt 19:47 Uhr.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 (Deutsch)
Copyright ©2017 Adduco Digital e.K. und vBulletin Solutions, Inc. Alle Rechte vorbehalten.
Resources saved on this page: MySQL 8,70%
Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)
vBulletin Skin By: PurevB.com