Thanks Thanks:  2
Seite 1 von 3 123 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 27
  1. #1
    Anfänger
    Registriert seit
    05.09.2015
    Beiträge
    21
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten

    Error when build Enigma2 Image

    Hi all,
    I am new at this forum.
    I tried to build github openatv enigma2 image for my box,
    but when I ran this command:
    make MACHINE=xcombo DISTRO=openatv image

    the following error was shown:

    ERROR: OE-core's config sanity checker detected a potential misconfiguration.
    Either fix the cause of this error or at your own risk disable the checker (see sanity.conf).
    Following is the list of potential problems / advisories:

    Please set a valid MACHINE in your local.conf or environment



    The name of tthe machine is probably wrong, but what's the right name for my Evo Enfinity Xcombo+ ?

    I have another question.
    I followed the howto at this url : https://github.com/openatv/enigma2
    but I don't find any reference to the source folder containing enigma2 files to build.

    Thanks.
    Geändert von lastKnight (05.09.2015 um 23:08 Uhr)

    •   Alt Advertising

       

  2. #2
    Avatar von betacentauri
    Registriert seit
    15.06.2013
    Beiträge
    1.759
    Total Downloaded
    1,32 MB
    Total Downloaded
    1,32 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    ET-9200
     
     
    Box 2:
    ET-10000
     
     
    Box 3:
    ET-8500
     
     
    Box 4:
    ET-8000
     
     
    Box 5:
    Gigablue Quad+
     
     
    Please use
    MACHINE=xcombo DISTRO=openatv DISTRO_TYPE=release make image

    To the other question:
    Here is the reference to the openatv git.
    https://github.com/oe-alliance/oe-al...o/openatv.conf
    ET-10000, ET-9200, ET-8000, Gigablue Quad+

  3. #3
    Anfänger
    Registriert seit
    05.09.2015
    Beiträge
    21
    Themenstarter
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    Zitat Zitat von betacentauri Beitrag anzeigen
    Please use
    MACHINE=xcombo DISTRO=openatv DISTRO_TYPE=release make image

    To the other question:
    Here is the reference to the openatv git.
    https://github.com/oe-alliance/oe-al...o/openatv.conf

    It seems to work.
    But if I wanted to build locally modified enigma2 source, how would I change 'ENIGMA2_URI' in the above file to refer to a local folder instead of a git repository ?

    Thanks a lot.

  4. #4
    Avatar von betacentauri
    Registriert seit
    15.06.2013
    Beiträge
    1.759
    Total Downloaded
    1,32 MB
    Total Downloaded
    1,32 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    ET-9200
     
     
    Box 2:
    ET-10000
     
     
    Box 3:
    ET-8500
     
     
    Box 4:
    ET-8000
     
     
    Box 5:
    Gigablue Quad+
     
     
    First build an image. This builds all necessary tools which you need to build enigma2 binary. Then clone OpenATV git. To build e2 binary do this:
    cd <build-environment>/builds/openatv/release/<box>
    MACHINE=vg2000
    MACHINEBUILD=xcombo
    DISTRO=openatv
    source env.source
    bitbake -f -c compile <path to OpenATV git clone>/enigma2.bb

    This compiles e2 and you can find the binary in the main folder or in builds folder in the git clone.
    ET-10000, ET-9200, ET-8000, Gigablue Quad+

  5. Thanks lastKnight bedankten sich
  6. #5
    Anfänger
    Registriert seit
    05.09.2015
    Beiträge
    21
    Themenstarter
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    Te first build process is taking a lot longer than I thought; after that I'll try your suggestion.

    Thanks.

  7. #6
    Avatar von betacentauri
    Registriert seit
    15.06.2013
    Beiträge
    1.759
    Total Downloaded
    1,32 MB
    Total Downloaded
    1,32 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    ET-9200
     
     
    Box 2:
    ET-10000
     
     
    Box 3:
    ET-8500
     
     
    Box 4:
    ET-8000
     
     
    Box 5:
    Gigablue Quad+
     
     
    On fast PCs it takes 2-4 hours to build an image. With a slow PC it can also take a day or more.
    ET-10000, ET-9200, ET-8000, Gigablue Quad+

  8. #7
    Anfänger
    Registriert seit
    05.09.2015
    Beiträge
    21
    Themenstarter
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    Zitat Zitat von betacentauri Beitrag anzeigen
    First build an image. This builds all necessary tools which you need to build enigma2 binary. Then clone OpenATV git. To build e2 binary do this:
    cd <build-environment>/builds/openatv/release/<box>
    MACHINE=vg2000
    MACHINEBUILD=xcombo
    DISTRO=openatv
    source env.source
    bitbake -f -c compile <path to OpenATV git clone>/enigma2.bb

    This compiles e2 and you can find the binary in the main folder or in builds folder in the git clone.
    The first build is Ok, but the build of e2 binary fails with this message:
    ERROR: Nothing PROVIDES '/media/Dati/enigma2/enigma2.bb'

    where '/media/Dati/enigma2'' is the path to OpenATV git clone (please see attached log file) .

    What am I missing ?

    Thanks.
    Angehängte Dateien Angehängte Dateien
    Geändert von lastKnight (07.09.2015 um 09:39 Uhr)

  9. #8
    Avatar von betacentauri
    Registriert seit
    15.06.2013
    Beiträge
    1.759
    Total Downloaded
    1,32 MB
    Total Downloaded
    1,32 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    ET-9200
     
     
    Box 2:
    ET-10000
     
     
    Box 3:
    ET-8500
     
     
    Box 4:
    ET-8000
     
     
    Box 5:
    Gigablue Quad+
     
     
    Ah, sorry my fault.
    Please use:
    bitbake -f -c compile -b <path to OpenATV git clone>/enigma2.bb

    So -b was missing in the command.
    ET-10000, ET-9200, ET-8000, Gigablue Quad+

  10. #9
    Anfänger
    Registriert seit
    05.09.2015
    Beiträge
    21
    Themenstarter
    Total Downloaded
    0
    Total Downloaded
    0
    ReceiverDankeAktivitäten
    After that command, this error is shown ( please see attched file for details)log.do_configure.20792.txt

    | configure: exit 1
    | ERROR: oe_runconf failed
    | WARNING: /media/Dati/openatv/build-enviroment/builds/openatv/release/vg2000/enigma2/build/temp/run.do_configure.20792:1 exit 1 from
    | exit 1
    | ERROR: Function failed: do_configure (log file is located at /media/Dati/openatv/build-enviroment/builds/openatv/release/vg2000/enigma2/build/temp/log.do_configure.20792)
    ERROR: Task 3 (/media/Dati/openatv/build-enviroment/builds/openatv/release/vg2000/enigma2/enigma2.bb, do_configure) failed with exit code '1'
    NOTE: Tasks Summary: Attempted 4 tasks of which 3 didn't need to be rerun and 1 failed.
    No currently running tasks (4 of 5)

    Summary: 1 task failed:
    /media/Dati/openatv/build-enviroment/builds/openatv/release/vg2000/enigma2/enigma2.bb, do_configure
    Summary: There were 2 WARNING messages shown.
    Summary: There was 1 ERROR message shown, returning a non-zero exit code.

    Sorry, I don't have a good linux expertise.
    Thanks for the reply.
    Geändert von lastKnight (07.09.2015 um 17:49 Uhr)

  11. #10
    Avatar von betacentauri
    Registriert seit
    15.06.2013
    Beiträge
    1.759
    Total Downloaded
    1,32 MB
    Total Downloaded
    1,32 MB
    ReceiverDankeAktivitäten
    Box 1:
    ET-9200
     
     
    Box 2:
    ET-10000
     
     
    Box 3:
    ET-8500
     
     
    Box 4:
    ET-8000
     
     
    Box 5:
    Gigablue Quad+
     
     
    Yes, right. You have to edit your /media/Dati/openatv/build-enviroment/builds/openatv/release/vg2000/enigma2/enigma2.bb (to switch to gstreamer 1.x which is used in 3.2 branch of OE-A core).

    I hope you understand this:
    Code:
    diff --git a/enigma2.bb b/enigma2.bb
    index 970cfc2..06d2c40 100644
    --- a/enigma2.bb
    +++ b/enigma2.bb
    @@ -54,6 +54,7 @@ sbindir = "/usr/sbin"
     EXTRA_OECONF = "\
         --enable-maintainer-mode --with-target=native --with-libsdl=no --with-boxtype=${MACHINE} \
         --enable-dependency-tracking \
    +    --with-gstversion="1.0" \
         ${@base_contains("MACHINE_FEATURES", "textlcd", "--with-textlcd" , "", d)} \
         ${@base_contains("MACHINE_FEATURES", "colorlcd", "--with-colorlcd" , "", d)} \
         BUILD_SYS=${BUILD_SYS} \
    So add a ****
    --with-gstversion="1.0" \
    to EXTRA_OECONF. 4 spaces must be at the beginning of the ****.

    Edit: I really hope that was everything.
    Geändert von betacentauri (07.09.2015 um 20:40 Uhr)
    ET-10000, ET-9200, ET-8000, Gigablue Quad+

  12. Thanks lastKnight bedankten sich

Seite 1 von 3 123 LetzteLetzte

Stichworte

Lesezeichen

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •  
Diese Website benutzt Cookies
Wir benutzen Cookies um Sitzungsinformationen zu speichern. Dies erleichtert es uns z.B. Dich an Deine Login zu erinnern, Einstellungen der Webseite zu speichern, Inhalte und Werbung zu personalisieren, Social Media Funktionen anzubieten und unser Datenaufkommen zu analysieren. Wir teilen diese Informationen ebenfalls mit unseren Social Media-, Werbe- und Analysepartnern.
     
Alle Zeitangaben in WEZ +1. Es ist jetzt 07:17 Uhr.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 (Deutsch)
Copyright ©2018 Adduco Digital e.K. und vBulletin Solutions, Inc. Alle Rechte vorbehalten.
Resources saved on this page: MySQL 10,53%
Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)
vBulletin Skin By: PurevB.com